Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
apa1pont0

Internetes tanácsok

Benny · 1 éve
Manapság mindenre lehet választ találni az interneten. Olyanra is van válasz, amihez még nincs is meg a kérdés. Így természetesen a terhesség, a babavárás és az ahhoz kapcsoló dolgok is ott vannak az internet kevésbé rejtett zugaiban.

Az egyszeri emberek, mint Mi is a Feleségemmel, sok dolgot a neten kapott tanácsokkal, ötletekkel, válaszokkal oldunk meg. A "Google a barátod" ez a mottó még mindig tartja magát, hiszen a kereső mindent tud. Csak nem biztos, hogy jól tudja. Ez kifejezetten igaz, akkor, amikor az ember olyan dologra keres rá, mint a terhesség és barátai.

Azóta, hogy tudatosult bennünk, hogy bővül a család, böngésszük az okos oldalakat, hogy hogyan is kell táplálkozni a terhesség alatt, milyen vitaminokat kéne bevinni még pluszba, mit csináljunk és mit ne csináljunk.

A net mond sok mindent, és pár dologban egyetértettünk.
- A baba vitamin hasznos, szedjük és jó lesz a babának :) De azért érdemes nőgyógyásszal, gyógyszerésszel, védőnővel egyeztetni
- A terhesség mellékhatásai és az azokra javallott ellenszerek hellyel-közzel bejöttek
- Ne egyen a kismama nyers ételt, mellőzze a tengeri halak fogyasztását (ezt fájó szívvel, de logikus átgondolással a Tündi is elfogadta)
És nagyjából ennyi, amiben az Internet és Mi megegyeztünk. Az összes többiben eltért a véleményünk.

A terhesség egyik velejárója a gyakori labor vizsgálat, ami magába fogja a vér és vizelet vizsgálatot is. Csak az eredmény teljes körű magyarázatát nem foglalja magába, így az addig nyugodt ember utánanéz a neten, hogy mit is jelentenek a latin szavak és rögtön megijed, mert minden egyes eltérésnél halállal vagy legalább is nagyon-nagyon komoly betegséggel találja szemben magát.

Érdemes azt tudni, hogy a labor vizsgálat a standard emberre és nem a terhes nőre lett kitalálva (nőgyógyász szerint). A sok + és - ijesztő tud lenni, főleg ha olyannál jelentkezik, amit az ember nagyjából ismer. 
Magas a koleszterin...jó, de melyik, mert a leleten 3 db található és csak egy-egy rövidítés van ott. Lássuk a net webdoktora mit mond. A védő koleszterin a magas, a többi normál értékű, és az ember azonnal meg is nyugszik, hogy legalább ezzel nincs baj.
De magas egy X érték, a webdoktor szerint nagy a baj, ha Y érték is magas, mert ez a kettő kéz a kézben jár. Megnézed a leletet, rájössz, hogy csak X magas Y normál értékű, oké megnyugszol, semmi baj. De "ez" is magas, "az" meg alacsony és tovább. 

A webdoktor használata előtt mit sem sejtve nyugodtak voltunk, a használat után már sík idegesek, hogy leukémia, rák, gyulladás, és még hasonlók várhatók anyánál vagy babánál, mert eltértünk a normál értékektől. Ja és a normál érték a webdoktor szerint más, mint a lelet szerint. Az orvos szerint, aki kézbe fogta a leletünket, semmi baj, baba és anya egészséges és majd ő tudni fogja ha gáz van és szól vagy cselekszik.

Kinek lehet hinni? A netes fórumoknak, magyarázatoknak csak óvatos ráhagyással, bízzuk inkább ezt a hozzáértőre. :)
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Benny
Benny vagyok, fiatal apuka :) A blog a tapasztalatokról, a tévhitek eloszlatásáról és az apák hasznosságáról fog szólni. :)