Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
apa1pont0

Esküvőszervezés terhesség alatt

Benny · 1 éve
Mint, ahogy az előző bejegyzésben leírtam, amikor Anya terhes, Apa is azzá válik.
Ha kérdezik, hogy "Hogy van a Feleséged?" tuti, hogy úgy válaszol az ember fia, hogy "Jól vagyunk, köszönjük!"  Legalább is én mindig így válaszoltam :)

Ezzel a felvezetővel indítom a második bejegyzésemet :)

Amikor az esküvőt terveztük, még nem tudtuk, hogy terhesek vagyunk, így a kezdetben megtett szervezés lépéseket Zoé megléte kicsit átírta.

Tündi szereti a tenger gyümölcseit a sushi-t, a tatár beefsteak-et és az ehhez hasonló, terhesek számára tiltott ételeket. Amikor kiderült a terhesség előrehaladott állapota kicsit kétségbe estünk. Már 6 hete megvan a gyerek és Tündi még egy korty "baba vitamint" sem ivott, de evett sushi-t és tatár beefsteak-et, mi lesz most a gyerekkel...
 
Miután konzultáltunk védőnővel, felforgattam az internetet hasznos (és sok részben haszontalan) tanácsok után kutatva, arra jutottunk, hogy a Párom kedvenceit kizárjuk az esküvői menüből (pedig főleg ezek miatt lett kiválasztva a helyszín)  és a mindennapi életbe bevezetjük a baba vitamint.

Az étkezésen kívül még egy sarkalatos pont megváltozott. A Feleségem testalkata, vagyis a kinézett gyönyörű fehér-fekete csipkés ruha ugrott és keresni kellett egy "pocak ruhát" az esküvőre, ami lássuk be, nem volt egyszerű feladat. Nem csak azért, mert a kitűzött dátum előtt kb 2-3 hónappal kellett a ruhát lefoglalni, hanem mert Tündi nem tartozik a "standard" méretű és gondolkodású lányok közé. De szerencsére megtaláltuk a kényelmes, csinos fehér esküvői ruhát, amiben gyönyörű volt a kis Feleségem a nagy napon :)

Miután megtaláltuk a ruhát, megreformáltuk az étkezést, nekieshettünk a szervezés további pontjainak, ami már pont ugyan olyan volt, mint bármely más esküvőszervezés.
Meghívók, ültetés, helyszín és fotós egyeztetés, vendégség értesítése és a többi. Ment minden a maga útján, csak sokkal lassabban, mert ekkor már 6 hónapos terhes Tündit gyakran ledöntötte a lábáról az általános fáradtság, a már akkor nagy pocak és a terhességgel járó egyéb (kellemetlen) tünet. 

Szerencsére sokat segítettek a családok, barátok, így viszonylag kis vircsafttal elintéztük az esküvőt és irány a nászút. 

Az előzőleg összeszedett tapasztalatok azt mutatták, hogy a meleg víz nem barátja a kismamának (ennek megvan a maga biológiai oka, de ez most mindegy, ha szükséges később kifejtem :D). Ezért és azért, mert én szeretem a termál vizet, olyan helyre mentünk nászútra, ahol van termál víz :P Tündi a partról nézte, ahogy én élvezem a dagonyázást. 5 napot töltöttünk egy szép wellness szállodában, ahol volt minden, ami nekem kellett és megfelelő pihenési lehetőségekkel szolgált a Kismamának is :)
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Benny
Benny vagyok, fiatal apuka :) A blog a tapasztalatokról, a tévhitek eloszlatásáról és az apák hasznosságáról fog szólni. :)