Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
apa1pont0

A kezdetek

Benny · 1 éve
Ezzel a kicsit sem klisés címmel indítom útjára az első blogomat.

A polgári nevem Balázs, de a becenevemet használom általában, így itt is Benny lettem :)
25 éves, BSc diplomás mérnök vagyok, házas és egy csepp kislány édesapja. Feleségem, Tündi szintén BSc-s mérnök, így mindketten elég reálisan állunk a világhoz.
Kislányunkról, a most 1 hónapos Zoé Natasáról fog szólni a blog és arról, hogy Apa igenis hasznos és szükséges kelléke a korai gyermeknevelésnek, egészen a fogantatástól indulva.

A gyermeknevelés összetett dolog. Ezt nagyjából mindenki tudja és sejti, hogy nem lesz egyszerű. Sokan tudni vélik az összes hátulütőjét, de vannak olyanok is, akik csak a szépet látják és nem akarnak tudomást venni a nehézségekről. Üljünk a lovon és nem a két oldal valamelyikén. :)

Ez után a nevelési célzatú bevezető után, lássuk, hogy is alakultak Zoéval a napok és hogyan változott meg az addig sem egyszerű életünk :)

Amikor a terhességi teszt pozitív eredményt mutatott, örültünk, nagyon :)
Terveztük a babát, 4 év együttélés után úgy gondoltuk, hogy nyugodtan lehet vállalni egy porontyot, mert nem lesz baj :) 

A háttér megvolt, ha nem is túl patinás. Van lakás, ahol lakunk, van munka, amiből van pénz és két értelmes, józan paraszti ésszel rendelkező ember, akik szeretik egymást és a közelgő harmadik felet. Nagyjából ennyi elég is a gyermekvállaláshoz. A többi meg majd alakul. 

Egy dolgot szerettünk volna lezárni mindketten...az iskolát. 
Miután ez sikerült és a kezünkben voltak a diplomáink, belekezdtünk a "baba-projektbe".
Ezt nem kell magyaráznom senkinek, mindenki érti :)
Sok helyen olvasni, hogy elsőre nem feltétlen jön össze a baba, az se baj ha másodjára sem. Ha fél évig negatív a terhességi teszt, az még belefér, utána már érdemes felkeresni egy orvost, hogy milyen módszerrel folytatódjon a próbálkozás. 

Na, nálunk szerencsére ilyen nem volt. Nem is tudtuk, hogy hány hetes terhesek vagyunk... (igen, ilyenkor Apa is terhes, lelkileg is testileg is :D A férfiaknál lehet olyan, hogy szimpátia terhesség, ami nem más, minthogy apa hasa is nőni kezd, függetlenül attól, hogy azelőtt volt-t neki van sem, illetve megjelennek a terhes nőkre jellemző tünetek :D)
Szóval, amikor orvos látta a Páromat, így jellemezte: "Na, itt minden szépen működik"
Ekkor mi még abban a tudatban voltunk, hogy Tündi terhes és max 1-2 hetes lehet, mert addigra tudtuk visszavezetni a fogantatást. Így persze, hogy az első gondolata a Páromnak az volt, hogy az összes, a rendelőben lévő eszköz működik. Az orvos felvilágosította, hogy nem az eszközök működőképessége volt a kérdés, hanem, hogy bizony már egy 6 hetes, dobó szívű magzattal éltünk együtt.

Ezek után jött a felvilágosodás, rájöttünk arra, amit eddig is tudtunk... Babánk lesz! :)

Amik ezek után következtek kimerítik az izgalmas szó jelentését.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Benny
Benny vagyok, fiatal apuka :) A blog a tapasztalatokról, a tévhitek eloszlatásáról és az apák hasznosságáról fog szólni. :)